Ett hov av taggar och rosor av Sarah J. Maas

Ett hov av taggar och rosor av Sarah J. Maas

Feyre är ute och jagar. Hungern sliter och river i hennes kropp. Hon måste hitta något som hon kan ta med sig hem till middagsbordet. En hjort dyker upp i synfältet och Feyre gör sig redo att fälla djuret. Plötsligt dyker det upp en varg. Den är enorm, stor som en ponny.  Feyre får en känsla av att det inte är en vanlig varg utan ett väsen från andra sidan muren, en alv, fe eller något annat, och hon tvekar om hon ska fälla den eller inte. Hon vågar inte chansa på att vargen ska distrahera hjorten så hon  dödar den.  
Kort efter att hon återvänt till sin far och systrar i stugan där de bor så dyker det upp en odjursliknande varelse och kräver vedergällning. Ett liv för ett liv. Feyre har inget annat val än att följa med till odjurets land som visar sig vara ett magiskt rike. Odjuret är inte heller vem som helst utan Tamlin, en av de livsfarliga, vackra och odödliga feer som en gång styrde över människovärlden. 
Trots alla varningar Feyre växt upp med, om faror och väsen så uppslukas hon totalt av Tamlin och hans värld. När en uråldrig, ondskefull skugga växer sig starkare i feernas land så visar det sig att det vilar ett stort ansvar på Feyre.  
     
Detta är fantasy när det är som bäst – helt omöjlig att lägga ifrån sig.  
Den får en att tänka på  George R. R Martins Game of thrones och jag hoppas att även dessa böcker kommer att resultera i en serie eller film.
Ett hov av taggar och rosor är första delen om Feyre och efterföljs av Ett hov av dimma och vrede och Ett hov av vingar och undergång. 
Den fjärde delen är ännu inte översatt till svenska.  

Om du gillade Röd drottning av Victoria Aveyard så kommer du att älska denna! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *