En vän till tant Irene

En vän till tant Irene

I boken “Ett rum till Lisen” hjälper vännen Naima henne att välja vilket rum som skall bli hennes i deras nya hus.

I andra boken om Lisen och Naima, har de blivit ihop och de funderar på om inte deras granne tant Irene kan behöva lite hjälp med att hitta någon att vara tillsammans med också. Hon har varit ensam sedan hennes man dog.

Konstigt nog blir hon inte så glad när Lisen och Naima ordnar dejter till henne. Först måste de fundera på vem som skulle kunna passa ihop med tant Irene. “…det skall vara någon som är ungefär i samma ålder som tant Irene. En gamling alltså….efter ett tag kommer jag att tänka på Lasse . Han var vaktis på skolan när jag gick i ettan, men nu är han pensionär. Han är jättesnäll och duktig på det mesta. Han skulle säkert kunna hjälpa tant Irene med lite av varje om hon vill. Och så gillar han kaffe lika mycket som hon…..”, funderar Lisen.

Irene dejtar Lasse och Naima och Lisen spionerar lite grann för att se hur det går. Jo de pratar och dricker kaffe, men kära verkar de inte alls vara. Naima och Lisen blir besvikna. Inte heller någon av de andra dejterna de ordnar verkar slå väl ut. Det blir inget romantiskt vare sig med Gunilla, Leif eller Sven.

Nu är Naima och Lisen redo att ge upp. Tant Irene får förbli ensam. Men hur skall det gå med katten Svante, som Lisen gömt i lekstugan, eftersom hon är så allergisk att hon absolut inte får ta in katter i huset för mamma. Kan han bli tant Irenes vän?

En rolig och varm bok för dig som är mellan sex och tio år av Ellen Svedjeland och Elin Johansson. Med illustrationer av Emma Adbåge.

2 svar på ”En vän till tant Irene

 1. Hej!
  Jag letar lärarhandledningar till några titlar och såg i ett tidigare blogginlägg att ni i onedrive har följande böcker:
  Edward Tulanes fantastiska resa – DiCamillo
  Jag är jag – Adbåge
  Jagger Jagger – Nilsson
  Trolldom i gamla stan – Olzak
  Balladen om en bruten näsa – Svingen

  Men hittar bara fyra andra titlar där. Skulle ni kunna skicka, eller lägga ut igen? 🙂

  Jättefint arbete ni har gjort och så fint att ni vill dela med er till andra skolor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *