Emmas sommartips

Emmas sommartips

Titel: En duktig flickas handbok i mord
Författare: Holly Jackson
Förlag: Modernista, 2024
384 s, 15+

Nagelbitande spänning från så gott som första sidan i denna handboksthriller av Holly Jackson.

Pippa, eller Pip som hon för det mesta kallas, kan inte släppa det mord som skedde på skolflickan Andie Bell för fem år sedan. Detta trots att det anses som avslutat och polisen grep Sal Singh för mordet.
Pip, som den true crime-älskaren hon är, kan dock inte ta in detta avslut. För Sal är någon hon känner, han är en snäll person och ingen som skulle begå ett så hemskt brott som detta enligt henne, eller?

I ett specialarbete i skolan får hon på nåder okej av sin handlärare att forska vidare i händelserna kring mordet, men bara så länge hon lovar att inte, på något sätt överhuvudtaget, kontakta familjerna till vare sig offret eller förövaren. Något Pip självfallet lovar, men som hon bryter mot ganska omgående när hon, eftersom hon ändå gick förbi deras hus, går in och knackar på Ravi, Sals bror. Efter att ha presenterat sig genom att berätta att ett år består av 31 536 000 sekunder, frågar om hon får intervjua honom till sitt skolprojekt om det som hände för fem år sedan… Ravi är tveksam, men med orden “jag tror inte att din bror gjorde det” släpps hon in och intervjun blir början på något mycket större än hon hade kunnat tro. Något mycket mer farligt än hon ens hade kunnat ha mardrömmar om i förväg.

Du behöver inte vara en deckarfantast för att vilja läsa den, utan den är helt enkelt bara väldigt svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *