Flora Wolf och Järnklockorna

Flora Wolf och Järnklockorna

Linn Åslund har skrivit ett nytt äventyr som Rebecka Helmersson illustrerat.

I en värld som doftar Steampunk befinner sig föräldralösa Flora Wolf och hennes lillebror Flipper.

De bor i en tågvagn som storasyster Nike brukar betala hyran för. Nike jobbar som maskinist på luftskeppet Polaris som är kungens största handelsskepp. Under flera månader har dock ingen i staden hört av någon från luftskeppet. Det går rykten om att allt möjligt hemsk kan ha hänt. Flora måste trots oron först och främst bekymra sig om pengarna och hyran. Pengarna som de inte fått i breven som inte kommit på flera månader. Den obehagliga ägaren till tågvagnen hotar nämligen med att ta Flipper i pant om de inte genast får fram pengarna. Flipper ska i så fall tvingas arbeta som eldare, ett tungt jobb som är avsett för vuxna!

Flora ger sig iväg för att leta jobb, för att snabbt kunna betala hyran. Bäst är hon på lås och nycklar. Fast i denna stad och i denna värld får man bara syssla med det som ens föräldrar sysslat med. Hon får därför bara vara maskinist, så när hon söker jobb hos vännen och låsmästaren Hermes måste han neka henne fast att han så gärna vill ge henne jobb. Kungen och hans skrån har bestämt hur det är och så är det. Ingen vågar säga emot. Samhället kontrolleras av kungens vaktstyrka, murar, pansarhundar och Murbräckan som älskar när folk blir rädda för henne.

När Flora ska bege sig hemåt blir hon plötsligt indragen i en gränd av en maskerad flicka. Flickan vill ha hennes hjälp och i utbyte ska hon få brev som kommit från luftskeppet Polaris!

Frågan är om fickan går att lita på och vad är det för farligt uppdrag hon vill ha hjälp med? Och finns egentligen Järnklockorna som Nike berättat om; några som kan hjälpa till om man behöver hjälp? Äsch, det är väl bara en saga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *