Kort

Kort

Det går i ett rasande tempo på alla mina skolor dessa dagar, sommarens läsning strömmar in på biblan och nya böcker till läsläxa och bänkbok strömmar ut. Visst hör jag ett och annat “meh åh, det finns bara tråkiga böcker, det är så tråkigt att läsa”, men betydligt oftare är det glada miner över nya böcker eller över att ingen annan ännu hunnit norpa den där boken som de väntade på hela vårterminen.

Lånekorten till de nya eleverna i förskoleklass ligger i högar och buntar och bara väntar på att få börja användas och bokningslistorna för bibliotekstider fylls sakta men säkert.


På både Rinnebäck och Lackalänga har jag satt in elevernas lånekort i pärmar istället för att ha dem i lådor som det var tidigare. Och fått svart på vitt (muntligen) att det ofta är de där små förändringarna som ger störst reaktioner. Nu behöver varken elever eller lärare bläddra sig fördärvade bland korten och inga kort kommer att flyga iväg och försvinna. Alla är glada, inte minst jag som kanske inte längre kommer behöva skriva ut nya kort för att ersätta de som är spårlöst borta. Inte lika ofta i alla fall. Dessutom kommer det en ny utlåningsdator, som jag hoppas ska funka lite bättre, till Rinne när som helst nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *