Shaun Tann på Dunkers

Shaun Tann på Dunkers

Efter en fantastisk cykeltur från Ängelholm till Helsingborg, längs Kattegattleden, avslutade jag dagen med ett besök på Dunkers och utställningen med Shaun Tanns bilder.
Utställningen breder ut sig i flera rum och bilder ur många av hans böcker pryder väggarna. Det lönar sig att ladda ner en app som Helsingborgs stad gjort. Där kan du gå in på Dunkers och aktuell utställning. Till Tanns bilder läser olika röster upp delar av texterna ur de olika böckerna. vilket gör att upplevelsen blir större. I filmrummet visas den animerade filmen The lost thing, vilken Tann fick en Oscar för. Filmen innehåller även ett avsnitt där han själv berättar om sitt tecknande.

2011 tilldelades Shaun Tann ALMA-priset, litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Även om jag läst och länge tittat på bilderna i alla de böcker som presenteras ger utställningen mig en stor upplevelse. I ett av rummen, inrett i “Tann-stil” med flera av hans bilder uppförstorade på väggarna, blir jag sittande länge. På ett bord ligger visningsexemplar av hans böcker och det är lätt att sjunka in i någon av hans bilder och låta fantasin löpa fritt.

Många av hans böcker finns på våra skolbibliotek. Maria skrev om den fantastiska berättelsen om utbytesstudenten Eric här på Bubbel.
När jag gick och njöt av utställningen bestämde jag mig för att läsa och prata kring bilderna i klasser till hösten. Vilken bildskatt och fantasikälla att ösa ur!
Utställningen pågår till och med den 12 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *