Benrangelskuggan

Benrangelskuggan

Lena Arro, som skrivit flera spännande och läskiga spökhistorier, ofta baserade på en verklig historia eller skröna, som tex “Blommor på Höökens grav”, “Änglamakerskans hus” och den “Inmurade munken”, har nu kommit ut med “Benrangelskuggan”.

Som jag förstår det med botten i sägnen om Inkaindianernas kungar, som långt in i vår tid hämnas dem, som försöker lägga vantarna på deras reliker eller deras gamla guld.

I Figges klass börjar en bit in på höstterminen en ny tjej, Zorro. Hon och Figge blir vänner. Figge har inte haft så många vänner innan Zorro börjar i klassen. Men nu har han en och dessutom har en tidigare okänd släkting dykt upp, nämligen B LODMANN,visserligen gammal och grinig, men ändå. Dessutom har han en spännande loppis, dit Figge och Zorro gärna går efter skolan.

En dag när de kommer dit har B LODMANN köpt ett gammalt relikskrin från Inkatiden !, på en antikmässa. Dagen efter är han försvunnen, med skrin och allt. Figge och Zorro får konstiga meddelanden, på lappar uppsatta på husväggen.
Nu börjar den spännande jakten på LODMANN och skrinet. Men det är inte bara Figge och Zorro, som letar , utan även en betydligt mer skrämmande figur-Benrangelskuggan, som dyker upp på museet, när de har en utställning med Indiankultur och gamla mumier från Inka tiden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *