Månadens tema: Sommar

Månadens tema: Sommar

Sommaren närmar sig och med den SOMMARLOVET! Det är ledigt från skolan och arbetet och kanske ska du hitta på något kul med familjen eller med någon kompis. Att sitta ute och äta eller fika och ta ett dopp från en brygga är sommar för mig! Sverige är ett fantastiskt sommarställe med fina badställen, härlig grönska och goda glassar runt om i vårt vackra land.

Här nedan tipsar jag om två böcker som båda utspelar sig i Bohuslän. Bohuslän ligger norr om Göteborg och är så fint och mysigt, speciellt på sommaren.

Den första boken, som passar tonåringar, är Carlstensveckan. Boken är skriven av Johanna Schreiber. Ebba ska på seglarläger på Carlsten i Bohuslän. Hon ser mycket fram emot att få segla med sina kompisar och hon hoppas även få träffa och hänga med lite nya vänner. Carlstensveckan blir en vecka Ebba inte kommer att glömma. Veckan innehåller både drama med tjejkompisarna och förälskelse…

Se trailer till boken Carlstensveckan

Nästa bok jag tipsar om är Mysteriet med den försvunna guldskatten av Anna Ihren. Denna bok passar för mellanstadieelever, det är också en bok som verkligen passar som högläsningsbok.

Sommarlovet har precis börjat och Stella ska tillbringa lovet på Smögen i Bohuslän. I grannhuset bor Signe som brukar ta emot ett sommarbarn varje år. I år visar det sig att det är John, den smarta tekniknörden från Stellas skola, som är sommarbarnet. Stella och John börjar hänga tillsammans och en dag hittar Stella ett gammalt brev som handlar om en försvunnen guldskatt. Berättelsen om guldskatten känner de flesta Smögenbor till, den har berättats i flera hundra år. Denna sommar hamnar Stella och John mitt i en dramatisk jakt på den gamla skatten!

Mysteriet med den försvunna guldskatten är en spännande och mysryslig berättelse som utspelar sig på Smögen i Bohuslän. Boken är första delen i serien Stellas & Johns detektivbyrå Smögendetektiverna.

Sveriges radios sida finns många bra, kul och intressanta tips på poddar och program som passar för barn och ungdomar. Kanske ska du åka tåg eller sitta i en bil någon dag på sommarlovet och vill ha något kul att lyssna på? Både Bovar och brott och Historierummet tycker jag låter jättespännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *