Olivers superstora universum

Olivers superstora universum

Titel: Olivers superstora universum
Författare: Jorge Cham
Wahlströms förlag, 235 sidor
Passar från 10 år och uppåt

Oliver går i femman och ska snart börja sexan och Middle-school (boken utspelar sig i USA). Oliver är lite orolig för Middle school, han undrar hur det ska bli, vilka som kommer att gå i hans klass och om han kommer att få några vänner.

Innan de slutar femman får klassen besök av Professor Howard och det gör ett stort intryck på Oliver. Professor Howard vet allt om naturvetenskap och han berättar bl a om Gammastrålning när han är i Olivers klass. Oliver älskar naturvetenskap och kanske speciellt allt som har med rymden att göra. När han träffat Professor Howard bestämmer Oliver sig för att han ska bli astrofysiker, precis som Professor Howard, när han blir stor!

Boken fortsätter sedan med Olivers utläggningar, ofta roliga och finurliga, om olika naturvetenskapliga fenomen. Detta varvat med vardag i skolan och hemma. Mycket bilder och serier förstärker text och budskap. Denna bok tror jag kommer att gillas av riktigt många små “naturvetare” som gilla att läsa om naturvetenskaplig fakta. I boken Olivers superstora universum får man både fakta, skönlitterär berättelse och serier i en och samma bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *