Tvillingvärlden

Tvillingvärlden

Titel: Guldmånen i serien Tvillingvärlden
Författare: Charlotte Cederlund
Illustrationer: Anna Westin
Opals förlag, 110 s
Passar för 6-10 år

Ella vet att hon föddes som tvilling. Hennes tvillingbror, Elliot, dog vid födseln. Trots att de aldrig har träffats så tänker Ella mycket på sin bror. Hon försöker fråga mamma och pappa om honom men de vill inte svara. De är aldrig intresserade av att prata om Elliot.

En dag hittar Ella en lucka på en vägg på innergården där hon bor. Konstigt! Ella har varit på innergården så många gånger men aldrig sett till luckan. Ella tar tag i luckan, det gnisslar när hon öppnar den och en doft av skog slår emot henne. Det borde finnas ett parkeringsgarage bakom luckan men istället ser Ella rakt in i en skog. Hon lutar sig ut för att se så mycket som möjligt… och plötsligt har Ella fallit rakt in genom luckan och ligger nu på marken i en mycket vacker skog.

Det visar sig att Ella kommit till en värld där fjärilar kan prata, blommor kan röra sig och det konstigaste av allt: en lite gubbe kommer springandes och kallar Ella för Elliot.

Elliot det är ju Ellas tvillings namn. Det visar sig att Ella har kommit till tvillingvärlden!

Guldmånen som den första delen i serien Tvillingvärlden heter är en ny bok(serie) av Charlotte Cederlund. Cederlund har tidigare skrivit bl a serien Bråfalls hemlighet för yngre barn. Cederlund har också skrivit fantasyberättelsen Middagsmörker m fl (Idijärvi-trilogin) och Så jävla operfekt för tonåringar. Cederlund levererar alltid så spännande och intressanta böcker. Hennes karaktärer har bra driv och böckerna läses mycket av barnen/ungdomarna. Tvillingvärlden är inget undantag utan ytterligare en spännande bok som med fördel kan användas även som högläsningsbok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *