Adventskalender Lucka 24

Adventskalender Lucka 24

Välkommen till Uppsala, staden där Pelle Svanslös och alla hans kattvänner bor. Nu är det dags att fira jul, och det har Pelle aldrig tidigare varit med om. Han blir väldigt förvånad när Olle och Birgitta, barnen som han bor hos, har tagit in ett träd i vardagsrummet. Pelle tycker att det är jättekonstigt!
Birgitta berättar för Pelle att trädet är en julgran och att den ska kläs. Då börjar Pelle fundera på vilka kläder som kan passa. Birgitta berättar för Pelle att det viktigaste med julen är att vara snäll och naturligtvis även att tomten kommer till alla som varit det under året.
Pelle tycker att det verkar jättespännande med både gran, ljus, tomte och klappar. När han berättar om allt nytt han fått lära sig för kompisen Maja, så berättar hon att så brukar även katter fira.
Det är en helt ny värld som öppnas för Pelle. Tänk att även katter firar jul!
Det är mycket att förbereda och allt ska hinna bli färdigt innan julafton. Men det händer märkliga saker. Är det någon som vill sabotera katternas julfirande?

Pelle Svanslös firar jul är en perfekt högläsningsbok att samlas kring under julfirandet. Den passar från ca fyra år och uppåt.

Nu kommer tomten- GOD JUL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *