Bokfest på Skönadalsskolan

Bokfest på Skönadalsskolan

I år har vi ett mycket aktivt bokråd på Skönadalsskolan, det formligen sprutar ut idéer under våra möten. Ett av deras projekt har varit att ha en bokfest på biblioteket. Ska jag vara ärlig trodde jag inte riktigt på idén från början, men naturligtvis var det något som jag höll för mig själv.
Under våra träffar har vi planerat innehållet och bestämt förutsättningarna.
 Tillsammans med några ur bokrådet skrev jag ihop en inbjudan.        Medlemmar i bokrådet var självskrivna på festen men även de som  röstat i Bokjuryn fick en inbjudan. Dessutom var det fritt fram att  ta  med en kompis.
 Igår eftermiddag var det dagen D. Klockan halv tre startade festen och eleverna vällde in, ett drygt hundratal samlades och lyssnade när Selma hälsade alla välkomna och berättade om festen. Sedan satte aktiviteterna igång. Saft och kaka fanns att ta. Kakorna var bakade på fritidsklubben av flitig bokrådare.
Runt ett bord flockades de som ville tillverka cirkustält av gallrade böcker. Vid ett annat lärde en elev andra hur de kunde göra egna omslag till sin favoritbok med hjälp av appen Pic Collage. En ny tipsrunda fanns naturligtvis och ingen fest utan fiskedamm. Det spelades schack och fia med knuff och mitt i vimlet satt elever och läste.
Jag gick mest omkring och fyllde på saftkannorna och matade på fiskespöet med diverse napp.
 Vid halvfemtiden  hade alla gått hem och spåren efter festen var nästan  obefintliga. Jag släckte, låste och begav mig hemåt lätt om hjärtat och förvissad om att vi startat en ny tradition på biblioteket. Redan snurrar det tankar om hur vi skulle kunna göra en annan gång.                                                     Vi får se vad nästa års bokråd har för kloka idéer att komma med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *