Bokfest

Bokfest

I tisdags var det så äntligen dags! Som de har längtat och planerat, bokrådet på Skönadalsskolan. På eftermiddagen kom drygt 50 elever till biblioteket. Det var bokrådets representanter och de medbjudna kamraterna.
En av sexorna höll tal och hälsade alla välkomna, sen var vi igång. Första var det tävlingar. Vilket lag kunde bygga det högsta tornet på två minuter. Byggmaterialet var utgallrade böcker. Nästa gren var att ställa upp så många böcker de hann inom tidsramen och på en given signal välta dem som dominobrickor. Det högsta tornet var över metern och den längsta bokormen knappt fem. Tack Barnens bibliotek för de tipsen!
 Fina bokpriser och tröstpriser delades ut. Ingen blev lottlös.
Festen fortsatte med lite friare former, fika serverades, ett pysselbord där de gallrade böckerna blev till konst eller bokmärken tillverkades. Några spelade schack och andra fia med knuff. Det fanns också en tipsrunda som många valde att försöka sig på. Ett par av de yngre frågade om de fick sätta sig och läsa! Vad de än valde så var alla glada och nöjda när vi avslutade festen några timmar senare.
Jag var trött men nöjd när jag stängde och släckte för dagen.

4 svar på ”Bokfest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *