EXTRA En morgon stod hon bara där

EXTRA En morgon stod hon bara där

Vilken tur att jag frös när jag hade cyklat hem och därför kröp ner under filten med den här boken som jag sträckläste. Per Nilssons senaste bok, Extra En morgon stod hon bara där.

Huvudpersonen har det helt osannolika namnet Pim-Pim och tjejen som bara står där en dag på högstadiets skolgård heter Extra. Fast det finns annat i den här boken som är mer osannolikt vilket ger berättelsen lite mystik och extra färg. Det gör också att det går lättare att diskutera frågor som meningen med livet, döden och om vi är unika eller utbytbara. Jag tycker om den här berättelsen om en ganska vanlig kille i sjuan, i en vanlig liten småstad, med vanliga (skilda) föräldrar och som spelar fotboll. Men som sagt ett och annat inträffar och allt går inte att förklara helt rationellt. Nästa del kommer till hösten och det ser jag fram emot.

I fortsättningen kommer jag att vara på min vakt när jag möter röda katter speciellt när det ligger vita fjädrar på marken. Det är inte av den anledningen ni först kommer att tänka på, tro mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *