Författarbesök på Rinnebäck

Författarbesök på Rinnebäck

I fredags hade Rinnebäcksskolan besök av Ylva Hällen. Besöket var ett samarbete med folkbiblioteket och en extra träff i bokklubben som Linda och Ninni har en gång/månad på skolbiblioteket.

Besöket bestämdes i våras och flera klasser har läst Ylvania, Sagan om ljusbäraren som högläsning i klassen, och en del elever har läst på egen hand. På de vanliga träffarna så är kravet att en ska ha läst en av böckerna i serien vi ska prata om, det kravet fanns inte för denna träffen utan alla var välkomna.
Redan efter lunch frågade eleverna om när Ylva skulle komma, och vid 14.30 var fönstren in till biblioteket fulla av förväntansfulla elever som ville se en skymt av Ylva. När vi öppnade dörrarna ringlade kön lång, och sakta men säkert så fylldes biblioteket. Sisådär 65 elever och några vuxna förtrollades sedan av Ylva och hennes berättelser om Ylvania och karaktärerna i böckerna, var hon får sina idéer ifrån och mycket, mycket mer. Många ville dela sina upplevelser och tankar om drömmar, händelser i böckerna och persongalleriet. Hon avslutade med att läsa första kapitlet i ”De stulna skuggornas tid” högt. Efter 40 minuter så var det dags för selfiefotografering och signering av böcker. Hon skrev också gemensamma hälsningar  så att alla kan få ta del av hälsningen, att skriva autografer till alla hade tagit för lång tid. Bäst av allt, Ylva berättade att det kommer fler böcker om Ylvania!
Vilken härlig avslutning på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *