Fullt upp med Skapande skola

Fullt upp med Skapande skola

Denna veckan har det verkligen varit fullt upp på våra olika skolor. Skönadalskolan, Dösjebro och Ljungen och lackalängas fyror har alla haft skrivarworkshops genom skapande skola. 

Under torsdagen hade Ljungen och lackalänga ett digitalt författarbesök med Charlotte Cederlund. Hon har skrivit bland annat trilogin om Bråfalls hemlighet där den första boken är Trollen i skogen och Idijärvi-trilogin som börjar med Middagsmörker. Charlotte kommer att berätta om sina böcker och även hålla en skrivworkshop där eleverna får tips och trix. De får även testa att skriva egen fantasy. 

Fyra böcker av Charlotte Cederlund

Sen under fredagen fick Skönadal och Dösjebro besök från Anette Eggert. På Skönadal blev det spännande diskussioner om mod och känslor efter de läst Sista sparken och Tänk bara fotboll för att förbereda sig. 
Under besöket fick eleverna lära sig lite om hur det är att jobba som författare och fick några tips på hur man kan börja skriva. En övning var att skriva en kort text som började med “Jag önskar …” där de också skulle lägga till en färg. Det blev många roliga och fina texter om allt möjligt från röda månar till guldtoaletter. Eleverna verkade tycka det var roligt och var engagerade under hela träffen. I slutet av dagen fick fyran på Dösjebro en variant på lektionen då de hade sin träff digitalt.
Kvinna som håller i böcker framför en whiteboard

Men det är inte slut på besöken riktigt ännu. Den 4/5 har fyrorna på Annelundskolan och Olympiaskolan digitala träffar med Charlotte Cederlund. 
// Emmi & Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *