Galaxer i mitt huvud och andra berättelser- en novellsamling skriven av och för barn och unga

Galaxer i mitt huvud och andra berättelser- en novellsamling skriven av och för barn och unga

 

“Larmet tjuter över stadens mörka gator samtidigt som de röda lamporna blinkar, precis som varje kväll vid klockan halv nio. När det höga ljudet skär genom höghusen så ska ingen vara utomhus längre, det är inte säkert och ignorerar du varningen så är du antingen död av farorna vid gryningen, eller blir tillfångatagen av patrullerna när det första ljuset når marken…”
I början av 2020 anordnade Sverok projektet Fantastikens månad. I samband med detta så utlystes en novelltävling för barn och unga i åldrarna 6- 19 år. Reglerna för tävlingen var att inte vara yngre än 6 år eller äldre än 19. Författarna hade två teman att välja mellan “En magisk tidsålder” eller ” Året är 3020″, och novellen fick inte innehålla mer än 1000 ord. 
Det inkom bidrag från hela Sverige och 15 stycken av bidragen har fått äran att ingå i denna novellsamling. 
Nu undrar kanske några av er vad Sverok är för något? 
Sverok är en förkortning av Spelhobbyförbundet och är ett av Sveriges största ungdomsförbund för  alla typer av spel.  Det har funnits sedan 1988 och det finns föreningar över hela landet. Är du nyfiken på mer så kan du läsa mer om Sverok här. 

Galaxer i mitt huvud och andra berättelser är en spännande och intressant samling historier, och som jag tror att många kommer att gilla. Vem är  inte intresserad och nyfiken på hur framtiden kommer att se ut? 
Läs och låt fantasin frodas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *