Grim – Sara Bergmark Elfgren

Grim – Sara Bergmark Elfgren

Äntligen dags för del två i Sara Bergmarks Elfgrens Stockholmsserie!  Grim utspelar sig i samma värld som Norra Latin men är i övrigt helt fristående.  I Grim får vi träffa Kasper, en artonåring som just tagit sig ur en svår depression och äntligen landat drömjobbet i spökhuset på Gröna Lund. Där får han äntligen ett sammanhang och nya vänner.

Trettio år tidigare har Kaspers pappa Håkan varit med och startat bandet Dark Cruelty och varit en av de tongivande musikerna i Stockholms gryende death metal-scen. Allt får ett abrupt slut när bandets karismatiske sångare Grim hittas död under mystiska omständigheter. Bandet läggs ner och mytbildningen kring bandet tar fart.

Kasper och hans vän Iris börjar nysta i vad som hände kring Grims död. Det finns ett starkt band mellan Kasper och Grim, oförklarliga saker börjar hända. Vad vill Grim när han visar sig i Kaspers drömmar?

Grim är en oerhört välskriven roman och som alltid är karaktärerna i Sara Bergmarks Elfgrens världar levande och trovärdiga. Framför allt är det beskrivningen av musikvärlden och hur en ny subkultur växer fram fantastiska. Det märks att hon har gjort sin research och som musiknörd känner jag igen mycket av det som beskrivs av subkulturernas värld.

Grim är ett måste om man gillar mystik, musik och en riktigt bra historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *