Kärlek, hat och andra filter

Kärlek, hat och andra filter

Maya Azis är 17 år och går på high school i Chicago i USA. Hennes stora intresse är att titta på film och att få filma. Maya släpar ofta runt på en filmkamera och hennes kompisar är vana vid att Maya spelar in små filmer dagligen. Drömmen för Maya är att gå college på en filmskola i New York och Maya söker dit utan att berätta detta för sina föräldrar. Mayas föräldrar planerar för att Maya ska gå på ett annat college i närheten av hemmet. Ska hon kunna förverkliga sin dröm om att få jobba proffesionellt med film någon gång?

På ett skollov får Maya kontakt med Phil som också har drömmar som skiljer sig från vad hans föräldrar har för planer. Maya och Phil förstår verkligen varandra (och trivs väldigt bra ihop!) fastän de i övrigt lever ganska olika liv.

En vanlig dag i skolan hörs plötsligt ett meddelande från skolans rektor i högtalaren. Lås alla dörrar! Ingen får lämna skolbyggnaden! Avvakta mer information! Lockdown är något eleverna är tränade på men när de inser att något verkligen händer och det inte bara är en övning blir eleverna skräckslagna. Det är dock ingen skolskjutning det handlar om denna gång men däremot är det en man som har sprängt en bomb i stadshuset. Många människor är döda och stadens vackra stadshus är nästan helt bortsprängt. Den misstänkte terroristen är muslim, precis som Maya och hennes familj, och heter dessutom Aziz i efternamn!

Nu börjar en mardröm för Maya som hon aldrig någonsin hade trott att hon skulle tvingas uppleva. Hon och familjen blir trakasserade på grund av sin religion och på grund av att de heter Azis i efternamn (trots att de absolut inte har något att göra med den misstänkte terroristen). Över en natt förändras Mayas liv totalt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *