Astronauten som inte fick landa

Astronauten som inte fick landa

I dag, för exakt femtio år sedan, så tog Neil Armstrong de första stegen på månen.
Tänk vad häftigt- att människan faktiskt lyckats ta sig ut i rymden och gå på annan mark än jordens!
De flesta har säkert hört Neil Armstrongs namn tidigare och förknippar honom med just den första månlandningen. Men han var ju inte ensam i rymdkapseln och inte heller på månen.
Buzz Aldrin var Herr Armstrong hack i häl  men blev person nummer att sätta sina fötter på månen.
Den tredje personen som var med på färden hette Michael Collins. Har du hört hans namn tidigare?
Det var tack vara honom som Armstrong och Aldrin kom tillbaka till jorden. Under tiden som de var på månen och gjorde vad de skulle, så flög Collins varv efter varv runt månen. När presidenten pratade med Armstrong så var Collins på månens baksida- i radioskugga.
Maria B har bloggat om boken tidigare, och nu när månlandningen firar femtioårsjubileum så är den värd att skriva om igen.
Hennes inlägg kan du läsa här: Marias inlägg

Boken är väldigt spännande och innehåller bilder, citat och fakta om rymdfärden. Den är extra spännande då en(i alla fall jag) får lära sig nya saker om den första månlandningen.

Boken gavs ut första gången 1999, men är nu omarbetad i en ny utgåva.
Bea Uusma, som skrivit boken, är både författare, läkare och illustratör. Hon tilldelades Augustpriset 2013 för sin andra bok Expeditionen Min kärlekshistoria. Den är också väldigt spännande om handlar om en upptäcktsresande vid namn Andreé som ville bli den förste att korsa Nordpolen i en luftballong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *