Kul i skogen: fakta, tips och lekar

Kul i skogen: fakta, tips och lekar

Julia Wiberg och Maja Sten

Rabén Sjögren 2020

uUe, 26 sidor

Julia Wiberg (känd från SVT, olika djurprogram). Har skrivit en kul och spännande bok, de roliga bilderna av Maja Sten skapar mycket bra stämning.

Om man känner att det är lite jobbigt att ge sig ut i skogen för alla hinder man ska förbi som till exempel göra matsäck, packa väskan och välja rätt plats och rätt kläder. Då kan man kolla in denna bok med massor av fakta, roliga lekar och intressanta tips! (Läs den också om du INTE tycker det är jobbigt att komma ut i skogen)! Vad sägs om att bli bajsdetektiv eller skogsakrobat?! Bajs finns det ju massor av i naturen, gissa djuret!

På ett annat uppslag finns det exempel på vad man kan äta eller använda när man är ute i naturen. Visste du att du kan tvätta dina strumpor med några nävar björklöv? Att du kan tugga koda istället för tuggummi precis som våra forntida förfäder gjorde? På bilden längst ner syns ett helt fält med maskrosor. I helgen fick jag smaka maskroste. Koka upp vatten, i med några maskrosblommor! Vips så har du te!

OBS! Fråga alltid en vuxen om det är ok att äta eller dricka det du hittar i naturen!

På förlagets hemsida kan du ladda ner en cool poster från boken. Den beskriver hur lång tid det tar för olika skräp att försvinna ner i jorden. En fiskelina tar 600 år för jorden att bryta ner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.