På flykt

På flykt

Jag håller med Karin om att boken Om det var krig i Norden är en mycket bra och tänkvärd bok.
Det finns fler böcker som kan komplettera i ämnet.

För de yngre läsarna eller snarare lyssnarna finns Den dagen av Viveka Sjögren.
Fågelfamiljen som tvingas ut ur sitt bo av svartvita flugsnappare och från den dagen är på flykt. Pappa var inte hemma just då och lillasyster skadades svårt. En ljusning anas på slutet då mamma berättar att det finns ettannatland som de ska flytta till. Bildkompositionen är fantastisk. Jag tror föresten att boken fungerar även för äldre läsare.

Titti Knutsson kom för ett par år sedan ut med Muren. Det är krig i en fiktiv värld. Peter och Sofia bor på olika sidor om muren. De har båda hört mycket negativt om det andra folket. Ungdomarna berättar i vartannat kapitel. Det finns en fortsättning som heter Kampen, där en revolution utspelas.

Det här året kom hon med boken Flyktingen. Amanda möter en flykting som rymt från ortens flyktingförläggning efter ett bråk. Han heter Timur. De kan inte tala med varandra men försöker ändå. Amanda bestämmer sig för att hjälpa honom. Först med kläder och mat men snart blir det nödvändigt med större insatser..Nu tar Amanda hjälp av vänner och deras kontakter. Tempot och spänningen trappas upp allt mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *