Vilde och käpphästen Winner – Jenny Bicho

Vilde och käpphästen Winner – Jenny Bicho

Vilde och hennes vänner har anmält sig till hopptävlingen med sina käpphästar Lussan, Spirit och Pegasus. Men Vilde skulle vilja ha en ny käpphäst. Även om Lussan är världens bästa börjar hon bli lite gammal och sliten. Men mamma vill inte köpa en ny, det är inte bra för miljön att bara köpa nytt. Vilde tänker på Leyla som har så många käpphästar att Vilde blir helt yr. Hon tycker det är orättvist att Leyla får allt hon pekar på när Vilde själv inte ens har lampor i sitt käpphäststall. Dessutom har ju Leyla sin bror Vincent som får det att pirra i magen när man ser honom.

Dagen för tävlingen är här och när Vilde och hennes vänner går förbi ett lotteri ser hon VÄRLDENS finaste käpphäst. En skäck med stor fin man och gröna ögon. Vilde köper lotter för att vinna men det gör även Leyla. Vilde känner att käpphästen och hon hör ihop. Hon bara MÅSTE vinna den! Tävlingen börjar snart och spänningen hänger i luften. Både för tävlingen och utlottningen. 

Bokomslaget till boken

Vilde och käpphästen Winner är första delen i Vilde och käpphästarna. Illustrationerna är jättefina och tillsammans med texten förmedlar de kärleken till käpphästar. Jag gillar också att man får en större inblick i hur tävlingar med käpphästar kan gå till. Om man vill läsa mer mästerskap för käpphästar kan man läsa nyhetsartikeln Käpphästar får eget mästerskap från Ridsport.se. 

Boken passar såväl hästfantaster som käpphästälskare! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *