Anatomy: A love story

Anatomy: A love story

Titel: Anatomy: A love story
Författare: Dana Schwartz
Wednesday Books
338 sidor
uHe

Lady Hazel Sinett lever ett priviligierat liv i Edinburgh, 1817. Hon kommer från en fin familj, hon har haft förlovningen klar med sin adliga kusin sedan barnsben och allt borde vara perfekt. Men Hazel har en passion för medicin, allt hon vill är att få chansen att studera och att få bli kirurg, en otänkbar sak för kvinnor vid denna tid, kvinnor får inte ens komma in och titta på de offentliga operationer som genomförs.

Hazel ger sig inte och hon kommer in på just en sådan operation med hjälp av en ung man vid namn Jack. Jack försörjer sig genom att gräva upp gravar och sälja liken till läkarstuderande och forskare. Olagligt men en lukrativ syssla. Efter att ha bevittnat operationen bestämmer sig Hazel för att hon måste komma in på kirurgutbildningen.

 Utan att avslöja för mycket så kommer Hazel och Jack behöva varandra av olika anledningar när historien tar fart. Anatomy: A love story är en underhållande bladvändare fylld med spännande historiska fakta kring medicin, lite övernaturligt, självklart lite romantik men det är helt klart att titeln syftar på Hazels kärlek för medicin. Lite uppfriskande i den annars romantiktyngda unga vuxna-genren.

Anatomy: A love story passar från högstadiet och uppåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.