Bränder

Bränder

Titel: Bränder
Författare: Moa Eriksson Sandberg, Ester Roxberg
Raben&Sjögren, 181 s
Passar för 13+

Dagen före niornas skolresa till Liseberg försvinner Leo. Först fattar inte hans kompisar och klassen att han faktiskt är borta, de tror att han bara hoppade över klassresan. När han inte hör av sig till någon efter ett dygn kontaktas polisen och ‘missing people’ hjälper till att leta efter honom.

Vad var det egentligen som hände kvällen före skolresan? Gänget samlades vid ödehuset och Leo kom också dit. Han var arg och det blev bråk. Efter den kvällen är det ingen som hör av honom. Hans flickvän Ebba är orolig. Det är också Jasmine, hon och Leo har en speciell relation som ingen känner till. Wille har dåligt samvete och är riktigt rädd, han var så himla taskig mot Leo den där sista kvällen. Var det därför Leo stack? Karim vet mycket mer än han vågar berätta för någon. Om han berättar vad han vet om Leo så kommer också hans stora hemlighet att avslöjas.

I kapitel efter kapitel får vi höra de olika personernas (Jasmine, Wille och Karim) berättelser om sitt förhållande till Leo. De har alla känt Leo under många år och har sett hur han (och hans liv) förändrats. Både Jasmin, Wille och Karim har också saker att dölja!

Bränder är en otroligt skickligt skriven berättelse. De olika kompisarnas berättelse för handlingen framåt och pusselbitarna läggs kring Leos liv och försvinnande på ett mycket effektfullt sätt. Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg har skrivit årets absolut bästa ungdomsbok (om ni frågar mig)!!

Bränder kommer att bli en perfekt bokcirkelbok för våra bokcirklar här på högstadiet!

Bränder är också en perfekt julklapp till en kille eller tjej i tonåren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *