Colleen Hoover

Colleen Hoover

Det blåser en (positiv) Colleen Hoover-storm över våra skolbibliotek! Stormen blåser säkert över våra folkbibliotek och bokaffärer också.

Jag har faktiskt aldrig förut varit med om en författare som har varit så efterfrågad och som har lästs av så många elever. Det är tjocka böcker med många sidor vi pratar om. Eleverna blir överlyckliga när de får sina reserverade böcker eller när jag beställer nya (efter deras önskemål)

Någon gång förra våren fick jag flera frågor av tonårstjejerna (för det är tjejer som frågar efter böckerna) om vi hade några böcker av Colleen Hoover. Colleen Hoovers böcker hade dykt upp på TikTok (BookTok) och hade ett enormt genomslag. Jag började direkt köpa in böcker och har därefter köpt in ett antal nya böcker och titlar både på engelska och på svenska. Böckerna har “försvunnit” direkt till elever som står på reservationskö. Efter jul gjorde jag en ny stor beställning av Hoovers böcker. Och för första gången finns det nu några böcker som står kvar på hyllan redo att lånas ut.

Det började med titeln It ends with us eller Det slutar med oss. Sedan har vi köpt in titlarna It starts with us, November 9, Verity, Ugly love, Minnen av honom m fl

Det är härligt när det blir storm efter böcker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *