Dagboksböcker

Dagboksböcker

Jeff Kinneys  tio böcker om Greg har tagit världen med storm och läses massor. Just nu har jag för ovanlighetens skull ett gäng stående på hyllan, men det är förmodligen högst tillfälligt. När höstterminen startar kommer det återigen att gapa tomt i den hyllan. Del 11, Satsa allt kommer ut senare i höst, lagom till läslovet!

Värre än vanligt   

Rachel René Russell skriver på ett liknande sätt om Nikkis tankar, vänner och bekymmer i serien Nikkis dagbok. I Sverige har del 6 just släppts, men när jag botaniserade bland böckerna på Corte de Inglés i Palma på Mallorca, så hittade jag minsann del 9!

   

Tamsyn Murray skriver om Cassidy, som har en pinsam pappa, en gravid mamma och en, i sitt tycke, looser till storebror. Hon är 11 år och ska börja på secondary school.  Hon är nervös över hur det ska gå, hon tycker själv inte att hon är särskilt smart. Ett test visar däremot på motsatsen, hon är skolans smartaste elev, eller…? Hittills har det kommit ut två böcker i serien om Cassidy, Skolans smartaste (eller?) och Stjärnreporter (eller?). Del tre kommer i höst och heter Musikalstjärna (eller?).


Typiskt Cassidy. Skolans smartaste (eller?)  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *