Den svarta dolken

Den svarta dolken

Titel: Den svarta dolken - Rodins auktionshus
Författare: Veronica Sjöstrand
Förlag: Romanus Selling
374 s, 15+

Berättelsen börjar med att ett fruktansvärt mord med rasistiska kopplingar begås mitt inne i centrala Stockholm. Det polisen är förtegen om är det mycket ovanliga mordvapnet som användes vid mordet. Det är en ovanlig nazistisk dolk med kopplingar till andra världskriget som använts och polisen söker efter ledtrådar hos antikhandlarna.

Efter det förflyttas handlingen till Edinburgh och till bokens huvudperson, konstexperten Stella Rodin. Stella är specialiserad på konstförfalskningar och hon har ett bra jobb (och liv) i Edinburgh. En dag blir hon uppringd av sin mamma som är skärrad och berättar att Stellas pappa har hamnat i koma och Stella måste omedelbart ta sig hem till Stockholm. Stellas pappa är VD på det anrika familjeföretaget Rodins auktionshus. Väl hemma i Stockholm ställs det krav på Stella att hon ska ställa upp för det familjeägda auktionshuset. Rodins auktionshus har varit i släktens ägo under många år och om Stellas pappa inte längre kan driva firman bör Stella ta över.

Stella vill tillbaka till jobbet i Edinburgh men förstår nu att hon måste hjälpa till och ta itu med den stora sommarauktionen som snart ska äga rum på Rodins auktionshus. Ganska snart upptäcker Stella en massa konstigheter med pappans affärer. Hade han verkligen börjat handla med nazistiska föremål?

Finns det till och med några kopplingar mellan Rodins auktionshus och det förfärliga mordet?

Det är en elev som tipsat mig om denna bok, Den svarta dolken. Jag är glad att jag fick tipset, boken är mycket spännande och lite annorlunda på grund av kopplingen till konstvärlden. Man lär sig en massa om konst när man läser och det intresserar mig. Den svarta dolken är första delen i serien Rodins auktionshus. Det har hittills kommit ut tre delar i serien. Den fjärde delen kommer senare i höst. Jag kommer absolut att läsa fler böcker i serien!

Böckerna om Rodins auktionshus är riktigt spännande sommarläsning!

Den gråtande violinisten är andra delen i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *