Dolda tecken

Dolda tecken

På sportlovet åker Fabians familj alltid med Måns familj på skidsemester. Det har de alltid gjort. Men det här året blir det annorlunda. I bilen på väg till handbollsmatchen berättar pappa för Fabian att i år skall de inte åka till Åre, utan till huset som han ärvt av en avlägsen släkting. Pappa vill att de gör i ordning huset, så att de skall kunna vara där på sommaren. Besvikelsen är total, känner Fabian. Inte nog med att han missar resan tillsammans med sin bästa kompis Måns, dessutom har pappa berättat att Julia skall följa med till stugan. Julia, som går i hans klass, klär sig töntigt och som han aldrig pratat med. Hon har det jobbigt hemma, säger pappa. Hur han nu kan veta det? Jo han har träffat Julias pappa på Taxi, där han jobbar extra på kvällarna.

Det blir en tigande bilfärd till huset, Fabian och Julia tysta i varsin vrå av baksätet. Många av rummen i huset är i dåligt skick, så Fabian och Julia tvingas dela rum. Tänker Julia verkligen tiga sig igenom veckan, tänker Fabian. Då knackar det på fönstret, tre ganska hårda och tydliga knackningar. Utanför rummet finns en balkong, så det måste  vara någon som befinner sig på balkongen…Fabian är väldigt lättskrämd, men det är inte Julia, och där börjar deras vänskap.

Snart börjar andra mystiska tecken dyka upp. De hittar överkorsade fredsmärken klottrade på undangömda ställen i huset. Radion går igång av sig själv och pratar något obegripligt om finska vinterkriget, för många, många år sedan. Vad är det egentligen för dolda tecken som Fabian och Julia upptäcker? Och vem är det som knackar på balkongdörren utan att visa sig?
Spännande och spöklikt, men också om vänskap. Från 9-12 år av Emma Askling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *