En miljon likes

En miljon likes

Boken ”En miljon likes” av Ann Olerot handlar om kampen att synas, att betyda något och att höra till. Felicia vet att sociala medier är en väg att bli populär, och hon har många följare. Hon gör allt för att ses som cool och populär. Visst VET hon att det inte är okej att snatta, men de andra ser upp till henne, och hon räknas. Det värsta som kan hända är att bli obetydlig. I kompisgänget bråkas det en del om hennes sätt att uppnå popularitet, men ingen framhärdar, ingen vill bli utanför. Felicias dröm är att få en miljon likes, tänk så coolt! Det ultimata beviset för hennes egentliga värde, eller?

Hemma är det ingen som ser henne, mamma jobbar jämt och när hon väl är hemma så gullar hon bara med sin nya kille. Kylskåpet är alltid tomt, eller innehåller åtminstone bara gammal, sur mat. Grannen Ammie ser Felicia och erbjuder en fristad. Felicia är tveksam och kantig, men accepterar och känner sig för första gången på länge accepterad för den hon är.

I jakten på en miljon likes får hon en idé om att hon och kompisarna ska utföra en farlig utmaning, som garanterat ger massor av likes. Men det går inte riktigt som hon tänkt. Vems är egentligen ansvaret? Är likes ett mått på vem som gillar en, eller? En angelägen bok som också handlar om en oväntad vänskap och ett kämpigt familjeliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *