Fantasyserie i hårdrocksmiljö!

Fantasyserie i hårdrocksmiljö!

Jag köpte de två första delarna till mitt förra bibliotek, men fick aldrig tillfälle att läsa dem. När de nu fanns på bokrean så slog jag till, och nu finns det tre delar! Böckerna är skrivna av Therés Stephansdotter Björk och heter “Jacks rockiga resa”, Jack och den magiska tatueringen” och “Jack och tidvävaren”. De är främst skriven för 6-9 åringar, men alla som gillar hårdrock kan ha glädje av dem, det är hög igenkänning på både låttexter, företeelser och personer som Jack möter i Metallien.

Jacks rockiga resa” är den första och handlar om Jack som är hårdrockare och älskar bandet “Dragonhearts”. Båda hans föräldrar är också hårdrockare och spelar i varsitt band. De är skilda och en natt när Jack sover hos sin pappa så kliver plötsligt “Dragonhearts” sångare och de andra bandmedlemmarna ur affischen ovanför Jacks säng, och ber honom om hjälp! Metallien, landet där alla rockers vilar upp sig mellan gig och turneér har drabbats av en katastrof i skepnad av den onde uppfinnaren Vridnér! Han har uppfunnit en maskin som tystar alla starka ljud, och det är såklart en katastrof för alla hårdrocksband! Hårdrocksstjärnorna kan inte ens skrika längre, och det är just där som Jack kan hjälpa till, med att skrika sönder Vridnérs maskin. De måste dock vara listiga så att Vridnér inte upptäcker vad de planerar…

Även i del två och tre får Jack hjälpa sina idoler med att bekämpa den onde Vildnér, nu med hjälp av sin bästa kompis Alice!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *