Feel Good sommar

Feel Good sommar

Sommar, sommar sommar! Äntligen är det sommar och snart är det sommarlov. Jag vill tipsa om några böcker för barn och unga på temat sommar och någon så kallad “feel good” roman.

“Sommar” är en bok full med trallvänliga låtar som du kan lyssna på via QR kod. (bilderbok)

I “Rekord kompisar” träffar vi Joni och Shirin det är inte sommarlov men jag tycker den passar med de andra böckerna eftersom den handlar om segling. Barnen i boken “Rekord kompisar” har anmält sig till sjöscouterna för att lära sig att segla. Det är bara ett problem. Alla som deltar måste kunna simma och det kan inte Shirin. Hur ska barnen lösa det problemet ? (Hcf)

Några andra som seglar är Estrid och Kim som är på seglarläger i boken “Skärgårdsstorm”. Det är ett läger för de som gått igenom eller går igenom svår sorg inom familjen. När Estrid och Kim är ute och seglar händer det som bara inte får hända. Vädret slår om och det blir storm. Hur ska barnen klara sig? Barnen får inte bara rädda sig ur en storm utan även från skumma typer. (Hcg)

I boken ” Iris Karlssons värsta sommar” åker Iris och hälsar på sin farmor. Farmor har varit jätteledsen sedan Iris farfar gick bort. Men när Farmor kommer för att möta Iris gör hon det på en motorcykel, som dessutom har en liten sidovagn. Farmor är helt förändrad. Hon har något på gång. Det blir ett fartfyllt sommarlov som Iris sent ska glömma. (Hcf)

I” Kändis crush” är det Karoline som ska åka till sin mormor för att tillbringa sommarlovet på en enligt Karoline trist camping. Men det blir en härlig vistelse och Karoline blir förälskad i Mathias. Men vad är det för hemlighet som Mathias bär på? (Hcg)

Sommar, sol, sommarlov och förälskelse. Ljuvligare kan det inte bli eller? Oliver får sommarjobb i ett fik och där träffar han Ella som har blir förälskad i. Känslorna är besvarade. Men efter sommar kommer höst och hur ska det då bli med deras kärlek då de bor på olika ställen? (uHc)

Trevlig lässommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *