Förlåt för hålet

Förlåt för hålet

Aston, tio år bor med sin morfar, eftersom hans mamma är journalist och reser runt hela världen för att skriva om olika orättvisor. Aston saknar sin mamma otroligt mycket.  Att bo hos morfar är bra, han är väldigt snäll och lugn, vilket kan behövas när Aston har så mycket känslor. Så mycket känslor, som han inte vet var han skall göra av. Det finns två saker som gör honom lugnare, att titta på ett Youtubeklipp med en tjej som gör skateboard tricks . Det kan han titta på hur många gånger som helst och  det funkar varje gång . En annan sak som gör honom lugn är Hålet i väggen. Aston har ett hål i sin vägg som han petat upp med en penna. Det hjälper mot alla sorts jobbiga känslor att peta i Hålet. Problemet är bara att han förstör väggen och han är rädd för att morfar skall upptäcka det.
Aston har autism och ADHD och måste äta medicin mot det. Mamma säger att det är superkrafter, men Aston håller inte med, varför skulle han då behöva äta medicin varje dag?

Ibland hamnar Aston i bråk utan att han vill det. Hans bästa kompis Hugo sviker honom för Melvin, som är en kille som brukar reta Aston.. Hålet i väggen blir större.
En dag knackar en mörkhårig tjej på dörren, hon undrar om han vill komma ut och kicka boll. Hon är så lik tjejen i skateboardfilmen att Aston tänker att det måste vara hon och samtidigt kommer dagen när mamma skall komma hem närmare.

En lättläst bok av Hanna Landahl om svåra känslor men med ett bra slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *