Gastar i Göteborg

Gastar i Göteborg

De populära serierna om Jack, “Jakten på Jack” och “Spådomen om Jack” av Martin Olczak och Anna Sandler har nu fått en efterlängtad uppföljare, “Legenden om Jack”. Första boken i serien heter “Gastar i Göteborg”. Omslaget är lockande och passar fint in på handlingen med både verklighet och magi.

Jack som är en trollkunnig pojke ska få ett syskon. Han ser fram emot att få bli storebror. På sjukhuset tittar en liten lillasyster ut. Den stolta storebrorsan är där, likaså en massa väsen som har gömt sig bakom en lucka i taket. Men lillasyster har ett märkligt födelsemärke. Till en början ser det ut som en sjua, sedan en sexa och det fortsätter att ändras. Familjen bestämmer sig för att lämna Stockholm och åka till Göteborg. Där kan de säkerligen få hjälp av Fröken Hermansson, gasten på Lisebergs spökhotell Gasten. Vad är det för mystiskt som händer med lillasyster?

Jag gillar att boken är en mix av verklighet och magi. Handlingen är spännande och jag ser fram emot att läsa fortsättningen “Dödskallar i domkyrkan” som kommer i januari 2020.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *