Gruffalon

Gruffalon

I den underbara bilderboken Gruffalon kan vi läsa berättelsen om den smarta lilla musen som överlistar både Gruffalon och alla de andra djuren i skogen! Musen beskriver det hemska monstret Gruffalon för alla djuren i skogen som blir så rädda, så rädda. Musen skrattar gott – Gruffalon finns ju inte på riktigt. Men plötsligt möter musen själv ett stort hemskt djur i skogen:

“Vad är det för ett djur med klor av stål och hiskeliga tänder i käftens hål! Med knöliga knän och knotiga tår och giftgadd på näsan där fram han går. Med brinnande ögon och tunga så stygg och giftlila taggar över sin rygg?! O hjälp! Vad ska man tro! Där står ju faktiskt en Gruffalo!”

Klass 3a på Söderparkskolan har arbetat med boken Gruffalon på engelska. Läraren har läst boken på engelska och barnen har fått gissa/översätta texten och samtidigt illustrera en Gruffalon före de får se den verkliga Gruffalon i boken.

Så här fina blev barnens teckningar på Gruffalon! I mitten ser vi några meningar från den engelska versionen av boken.

Gruffalon är skriven på vers av Julia Donaldson. Illustrationerna har Axel Scheffler gjort och den svenska översättningen står Lennart Hellsing för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *