Hjärtat i källaren

Hjärtat i källaren

Titel: Hjärtat i källaren
Författare: Micaela Favilla
119 sidor, Bonnier Carlsen
Passar för 9-13 år

Aurora är ganska blyg, hon hänger mest med kompisarna på gården och gör som de säger. Ibland leker de “källargömme” vilket Aurora tycker är obehagligt. Obehagligt för att det är mörkt, skuggigt och dammigt i källaren. Aurora vill gärna gömma sig tillsammans med någon annan så att hon slipper vara ensam. En dag när de gör källargömme blir Aurora lämnad ensam och måste gömma sig själv. Hon sitter länge ensam bakom ett skåp och undrar varför ingen kommer och hittar henne. Då plötsligt hör hon hasande steg! Det är en gammal kvinna som kommer in i källarförrådet där Aurora sitter. Så läskigt! Hoppas inte kvinnan ser henne. Kvinnan tar ner en av de stora burkarna som står på en hylla. Det ser ut som det finns rödbetor i burken. Pang! Kvinnan tappar burken som går i tusen bitar och den röda rödbetsvätskan rinner mot Aurora. Kvinnan hasar ut från källarförrådet och kvar på golvet ligger en rödbeta – eller är det ett levande hjärta?

Aurora känner på rödbetan, som ser ut som ett hjärta. Fingret blir alldeles rött. Hon springer upp från källaren och ut till de andra.

Efter den dagen är inget sig likt för Aurora. Plötsligt vågar hon göra saker som hon aldrig förut gjort. Typ klappa stora hundar eller prata med människor hon inte känner!

Aurora undrar om rödbetan ligger kvar i källaren, en dag går hon tillbaka för att se efter…

Hjärtat i källaren är en mycket spännande berättelse om att vara blyg och inte våga. Twisten på slutet är så bra och smart! Läs boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *