Höstens nya böcker

Höstens nya böcker

På höstkanten kommer det många nya böcker. Det är lika inspirerande varje år att läsa om, beställa hem och framförallt att packa upp boklådorna med de nya böckerna när de anländer.

I veckan kom det första bokpaketet med nya böcker till Tolvåkerskolan. Jag valde direkt ut två böcker som jag har läst i veckan.

Böckerna jag läst är Väntar tills natten kommer av Christoffer Holst och Den förflyttade av Hanna Christenson.

Varför valde jag ut just dessa böcker från min bokhög? En förklaring är säkert att jag, precis som eleverna jag har runt mig, påverkas av bokomslaget. Det är bokens första intryck och bokomslagen på dessa båda böcker är väldigt bra!

Båda böckerna är också – mycket bra!! En härlig start på läshösten!
Väntar tills natten kommer är en spännande och suggestiv historia som handlar om Lukas och Sam som normalt bor i stan men denna sommar hyr de tillsammans ett torp väldigt vackert och ensligt beläget vid Vänerns strand. Sam har fått ett sommarjobb i byn där de bor så Lukas blir mycket ensam i stugan. Ganska snart börjar det hända saker. Lukas hittar en gammal dagbok skriven av någon som antagligen bott i stugan för länge sedan och det blinkar mystiska ljussken från sjön på nätterna. Det som skulle bli en härlig och idyllisk sommar verkar övergå i en mardröm.Den förflyttade är en sciencefiction-berättelse. Det är första delen av tre. Del två, Den orädde, utkommer redan nu i september. Liv vaknar upp varje morgon i en sovsal. Hon och alla som hon bor med börjar dagen med att ta två tabletter för att strålningen från atombombsolyckorna som varit inte ska skada dem. Sedan följer en dag inomhus med mat i matsalen, skola och kvällsträffar. Allt styrs av Föreståndaren och alla dagar är sig lika. En dag flyttar en kille in på området, han heter Ossian. Ossian och Liv börjar prata och Ossian berättar saker för Liv som hon först inte kan tro på. Kan hon verkligen lita på Ossian och vad han berättar? Den förflyttade är en bra sciencefictionbok där man verkligen vill veta hur det ska gå för Liv, Ossian och de andra. Vilken tur att nästa del kommer ut redan i september!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *