Inbjudan – Timo Parvela

Inbjudan – Timo Parvela

En person håller upp en bok

Ari var så nära! Spelet låg ju i hans ficka, så varför var vakten tvungen att ta honom just idag. Spelet, Kepler62, som alla pratar om är så svårt att ingen klarat det än och det sägs att den som gör det får en inbjudan. Ari vet inte vad det är för en inbjudan, men kanske skulle det leda till den där förändringen i familjens liv som hans mamma desperat söker efter. Men drömmen är inte över ännu, för Aris lillebror Joni har fått tag i spelet under märkliga omständigheter. 

Tillsammans lyckas de efter två dagar av konstant spelande med något som ingen annan klarat ännu. De kommer förbi den sista nivån och möts av något oväntat, en film på dem själva där de springer över en grön äng under en blå himmel. Sedan går allt fort. Joni blir plötsligt väldigt sjuk och Ari tycker det känns som om något bevakar dem. Till sist kommer den där inbjudan efter Joni lyckats lista ut den sista hemligheten kring Kepler62. Och nu har de bara en minut på sig att göra det viktigaste beslutet i sina liv. Klockan tickar…
Kepler62 – Inbjudan är del ett i en finsk bokserie av Timo Parvela, Pasi Pitkänen och Bjørn Sortland. I skrivande stund har två av tolv böcker översatts till svenska och serien är en storsäljare i hemlandet. Det är en ganska klassisk dystopi där regeringen styr över människorna med ett järngrepp. Det är torka, matbrist och det genomförs expeditioner för att hitta nya planeter att bo på. Det är ett högt tempo  genom hela boken (vilket faktiskt gör det lite svårt att skriva om handlingen) och illustrationerna i boken hjälper till att verkligen visa det mörker som finns i texten. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *