Spionkatter på Rosengård!

Spionkatter på Rosengård!

 Nu har jag läst ut Man lever bara nio gånger om kattspionerna på Rosengård!

Anja Gatu har skrivit ett spännande spionäventyr i djurens värld. Anna Nilsson illustrerar finurligt och härligt med mycket färg och bus. Vi får träffa hundar, kaniner, råttor och kråkor men allra mest katter så klart. Boken handlar nämligen om katten Samira Karlsson som är nyinflyttad på Rosengård. Vi får följa med när hon bekantar sig med djur och miljö. I början känns allt nytt och osäkert. Samira råkar ut för en läskig råtta i en gångtunnel och ruffiga katter. Hon lyckas i sista stund komma undan från dem när de får vatten på sig. Vattnet kommer från biltvätten de står vid. Även jag har råkat ut för biltvättarnas vatten på Norra Grängesbergsgatan och jag har lekt på vattenlekplatsen (Obs! Samira gillar inte vattenlekplatsen, det hörs ju på namnet, VATTENlekplatsen, att den är farlig). Jag känner igen mig och det blir extra kul när miljöerna beskrivs ur djurens perspektiv. 

Samira träffar på den coola katten Pälsa vars människa älskar Elsa i Frost och därför sprejar Pälsa glitterblå varje morgon. Tillsammans med Pälsa utforskar Samira Rosengård och dess djurinvånare. På kattcaféet dricker de latte med laktosfri mjölk, alla vet ju att katter inte tål laktos!? En dag möter Samira och Pälsa en hemlig agent och det blir startskottet för ett spännande äventyr. Ett par kaninungar har försvunnit från sin stackars mamma. Samira och Pälsa måste därför klara av en massa farliga och hemliga uppdrag… Vem är det som har tagit ungarna? Läs boken och få svaren! 

Önskar dig en skön ledighet, Yalla mjau!

Bild på bokens omslag, bokens huvudkatt tittar på oss och håller en ansiktsmask bakom ryggen, gipshjärtan i olika färger ligger ovanpå boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *