Jujja Wieslander på LitteraLund

Jujja Wieslander på LitteraLund

Innan jag började arbeta som bibliotekarie så arbetade jag i drygt 20 år som förskollärare. Många är de gånger när jag och barnen sjungit med i sången om Mamma Mu, läst om Mamma Mu och Kråkan, vippat på rumpan i en “Vipp på rumpan affär”, följt Dagspökets äventyr i sina försök att skrämma någon och inte bara bli tagen för en filt eller ett par badbyxor. Min förtjusning över Mamma Mu speglades även i min föräldraroll och min dotter har växt upp med henne och Kråkan, vilket resulterade i ett pepparkakshus en jul. Dagspöket kan både hon och jag fortfarande utantill efter att ha lyssnat på cd:n innan läggdags i åratal.

Behöver jag säga att jag verkligen såg fram emot att lyssna på Jujja Wieslander i ett samtal med Kerstin Wixe under LitteraLunds andra dag. Alla mina förväntningar infriades! Ett härligt samtal om lekens betydelse för barn, en del om hur Mamma Mu och Kråkan skapades för radio och en snutt Dagspöke. Han lät precis som jag minns!

dig

Några av oss har kanske inte kvar cdspelaren för att spela upp ljudböcker på, men många av sångerna och böckerna finns tillgängliga på Spotify och Youtube om du vill höra Jujja själv läsa böckerna. Böckerna vänder sig till barn i förskoleåldern, men finns även som pekböcker för yngre barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.