Julkalender Lucka 18 – Tio vilda hästar firar jul

Julkalender Lucka 18 – Tio vilda hästar firar jul

Tio vilda hästar firar jul är den fjärde boken om de charmiga hästarna Dandy, Plus, Dolanga, Minus, Dior, Rataplan, Pistage, Silver, Lord och Doj-Doj. De har bestämt sig för att ställa till med ett härligt jukalas och bjuda in alla de vilda djuren. Hästarna planerar in i minsta detalj, vilken mat som ska serveras och inte minst vilka lekar som ska lekas. De är så förväntansfulla och ger sig iväg för att bjuda in alla.
Men ingen vill komma för det är inte alla som gillar samma sorts mat som hästar gör. Maskarna kan inte hoppa bock, räven vill inte ha något mys och fiskarna kan faktiskt inte komma till ett julkalas som är på land. 
Först blir det deppigt men sen tänker de till och börjar om och snart vill alla komma. På julbordet finns allas favoritmat och det händer saker så att samtliga kan bli nöjda och belåtna.
Hela berättelsen är liksom de andra böckerna, om de tio vilda hästarna, skriven på vers. Vers som funkar och inte haltar. Raderna är glada och “galoppiga” författade av Grethe Rottböll och Lisen Adbåge. Det är Lisen som gjort de fartfyllda illustrationerna. En bilderbok rolig för de flesta åldrar och den håller att läsa även efter jul. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *