Julkalender Lucka 21 – Norra Latin

Julkalender Lucka 21 – Norra Latin

Sara Bergmark Elfgren är en av författarna bakom succéböckerna Cirkeln – Eld – Nyckeln. I höst har hon kommit med en egen ungdomsroman Norra Latin. Denna bok beskrivs som en “övernaturlig spänningsberättelse” på Adlibris sida. Norra Latin är en mycket välskriven, intressant och spännande bok – en av höstens allra bästa ungdomsböcker om ni frågar mig.

Handlingen utspelar sig i Stockholm kring gymnasieskolan Norra Latin. Denna skola stängde i verkligheten 1982 och används nu som konferensanläggning. I boken är skolan fortfarande igång som en känd gymnasieskola med teaterinriktning. Det är hit ungdomarna med verklig teaterambition söker sig. Vi möter Clea, Tim och Tamar tidigt i handlingen. Clea och Tim är “kändisbarn”. De har båda föräldrar som är kända skådespelare och de har redan själva varit med i några filmproduktioner. Tamar kommer från Östersund och har sökt in till Norra Latin för att hon vill ha en riktigt bra teaterutbildning. Hon bor inackorderad i Stockholm och känner sig lite utanför i klassen. I Östersund hade Tamar många och bra kompisar men det är mycket svårare att bli accepterad i kompisgängen på Norra Latin.

På Norra Latin så finns det en vandringssägen som berättas som en spökhistoria. Det är en historia om en gammal elev som – sägs det – skrämde en av skolans lärare så mycket under en teaterföreställning så att läraren hastigt avled. Denna gamla historia flätas in och blir en del av den spännande handlingen i Norra Latin. Vad är sant och vad är en myt kring den gamla historien?

Boken börjar på ett spännande sätt. Vi kastas rakt in i en dramatisk händelse och vi förstår att något hemskt har hänt. Handlingen återberättas sedan via Tamar och Clea i återblickar av deras första år på teaterlinjen på Norra Latin.

Boken Norra Latin är ett riktigt bra julklappstips för tonåringar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *