Lättläst 3

Lättläst 3

Ja vi verkar ju ha tema lättläst här, så jag tänkte tipsa om några nya lättlästa ungdomsböcker!

Joanna Kenrick som tidigare skrivit Hemligt kär, Lögner och Syndabock har nu kommit ut med ytterligare en bok Farsa vid femton, utgiven av Argasso som specialiserat sig på lättläst litteratur för läsovana ungdomar. Farsa vid femton handlar om Mickey vars flickvän blir gravid, och författaren poängterar att det finns många böcker om tonårstjejer som blir med barn men nästan alltid är böckerna skrivna ur tjejens perspektiv. Mickey blir såklart chockad när han får reda på att hans tjej är med barn, och säger en del dumma grejer. I skolan sprids ryktet snabbt och killarna förstår honom men tjejerna tycker att han är en idiot. Efter ett samtal med sin moster förstår Mickey hur mycket livet ändras när man får barn och han pratar med sin flickvän och lovar ställa upp för henne och barnet.

Jørn Jensen är en välkänd och väldigt produktiv författare av just lättlästa böcker, och nu har första delen i serien Hämndens labyrint kommit; Tjejen som ville hämnas. Boken handlar om Tove som blivit överfallen av tre killar som nu hotar henne eftersom de är rädda att hon ska gå till polisen. Tove klär sig i svart, sminkar sig aldrig och litar inte på några killar förutom Nick som hon känt sen barndomen. Nick och Tove är nästan ihop men ändå är hon väldigt hemlighetsfull även mot honom, hon vet nämligen hur hon ska hämnas på en av killarna. Boken är spännande och Tove är en tuff, smart och rolig tjej och jag tror serien kan få många läsare.


Skoterfärden av Lena Stiessel handlar om Gustav som är och hälsar på släktingar i Norrland, han följer med några killar på skoterfärd ute i skogen och de grillar korv och dricker öl. På vägen tillbaka träffas Gustav av en gren och ramlar av skotern, han försöker gå tillbaka men känner sig trött och kall. Då dyker en sametjej upp och leder honom till sitt hus, där han får äta, dricka och vila. Möten med tjejen blir något Gustav aldrig glömmer…

Låna och läs lättläst!

Ett svar på ”Lättläst 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *