Lättläst fantasy, Bråfalls hemlighet

Lättläst fantasy, Bråfalls hemlighet

 ”Bråfalls hemlighet” är en trilogi skriven av Charlotte Cederlund. Serien börjar med ”Trollen i skogen” som följs av ” Jätten i berget”.

Astrid och hennes lillebror Love måste tillbringa höstlovet hos mormor istället för på solsemester på Teneriffa. Astrid är jättebesviken och blir lite trött på Love som envisas med att han sett en man med svans på tåget till mormor. Det visar sig snart att lovet kommer att innehålla mer äventyr än Astrid någonsin kunnat föreställa sig! Det börjar med att mormor måste iväg himla tidigt en morgon och hon kommer inte tillbaka på hela dagen. Det sista hon säger till Astrid är att hon kan lita på Herr Grå. Men vem är det? På eftermiddagen knackar det på dörren men Astrid ser ingen, det gör däremot Love. Herr Grå är mormors hustomte och för att se honom, och andra väsen, måste en vara söndagsbarn. Det är både mormor och Love. Astrid får kleta en salva på ögonlocken, då ser hon plötsligt också Herr Grå. Han berättar att mormor är tillfångatagen och att de måste skynda sig för att rädda henne…
Del 3 släpps i höst och heter ”Monstret i grottan”. Det kommer även en bok om alla väsen du mött i böckerna som heter ”Bråfalls väsen”. De fina illustrationerna har Anders Végh Blidlöv gjort. 


Ett svar på ”Lättläst fantasy, Bråfalls hemlighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *