Legenden om Larten Creapsly

Legenden om Larten CreapslyDarren Shan eller Darren O´Shaugnessy, som han egentligen heter skrev den mycket lästa och spännande serien “Legenden om Darren Shan”, om halvvampyren Darren Shan…
som av lojalitet med en av sina bästa vänner blev tvungen att blanda blod med vampyren Larten Creapsly och följa honom i “Cirke du Freaque” -Skräckens cirkus, som drar land och rike kring med sitt makabra och skrämmande sällskap.

För er som läst alla böckerna om Darren Shan och tyckt om dem, kommer nu historien om vad som hände innan.Legenden om Darrens läromästare Larten Creapsly.

I den första delen “En vampyr föds” får vi möta Larten den ödesdigra dag i hans liv, då han för första gången dödar en människa. Det är 1800 tal och Larten är barn i en fattig familj med många syskon. Han jobbar på en mattfabrik, där förmannen är grym och hård. En tragedi inträffar och Larten är tvungen att fly. Han tar sin tillflykt till en kyrkogård och möter där Seba Nile, vampyr, som lovar honom ett bättre liv om han följer honom och själv blir vampyr.

I den andra delen “Ett hav av blod” har Larten lämnat sin ledare och istället slagit sig ihop med gänget “Valparna”. Ett gäng “unga” vampyrer 20-60 år ungefär, som under en sorts övergångsperiod från människolivet lever som människor genom att festa, supa, träffa så många kvinnor som möjligt innan de måste lämna det och helt gå in i vampyrskapet.
Plötsligt känns det gättiga livet tråkigt och meningslöst, Larten måste välja väg.

Detta är böcker för den som älskat att läsa om Darren Shan, för den som gillar action och inte är rädd för blod….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *