Livscykelanalys

Livscykelanalys

Några klasser i nian har gjort livscykelanalyser på sina NO-lektioner. I går var det presentationer med mingel i mediateket.

Eleverna har fått en källkritikslektion kopplad till deras informationssökning inför projektet. Sedan har alla elever tagit reda på mycket om sitt ämne/sin vara. T ex vilka råvaror som används, var varan produceras, hur den transporteras och om den återvinns. Varor som har undersökts är t ex iPods, jeans, tygkasse, plastkasse, pet-flaskan, hoodie mm. Alla elever har därefter gjort fina posters med livscykelanalysen i programmet canva. I går fäste vi upp postrarna i flera omgångar i mediateket. Halva klassen berättade om sina postrar och sitt ämne medan andra halvan minglade (med läsk och salta pinnar) och gick runt bland sina klasskompisars postrar och lyssnade på presentationerna. Efter halva tiden bytte vi så att andra delen av klassen presenterade sina fina postrar.

Eleverna hade verkligen gjort fina och illustrativa postrar och de var så duktiga på att presentera sitt ämne. Ett bra projekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.