Manga

Manga

Mangan har fått ett uppsving igen, de läses av tjejer och killar i alla åldrar, även om det mesta är på engelska. Efter att ha gjort en gemensam satsning i kommunen med hjälp av Kulturrådets inköpsstöd så åkte jag på Bokmässan och hittade ytterligare spännande titlar, som jag såklart köpte.

Jag har själv lite svårt för serieformatet, jag läser hellre text än bilder. Men eftersom att jag älskar drakar så kunde jag inte motstå “Drakens öga Förrådd” av Cha Sandmæl.

Boken handlar om alven Kha, som trots att hen är föräldralös har ett bra liv tillsammans med sin mormor, moster och två kusiner. Hen är duktig på magi, och har potential att bli riktigt mäktig. En alv med stor makt.

En natt så krossas hens drömmar, och hen flyr för livet. Enda chansen att överleva är att ta sig från den underjordiska värld där hen hitintills varit lycklig och framgångsrik, och ta sig upp till ytan. Med hjälp av sin ena kusin får hen med sig det mest nödvändiga för att överleva. Livet utan magi är svårt, och hjälplös i en utsatt situation får hen hjälp av en drake. Men vad vill en drake med en övergiven, misslyckad alv utan magi? Del 2, Angrepet, finns utgiven på norska, så förhoppningsvis så dröjer det inte länge innan den också är översatt!

Drakens öga Förrådd
Cha Sandmæl
Egmont Story House, 2022
143 sidor
12-15 år

De andra mangaböckerna jag köpte verkar också spännande, men jag tror att jag ber eleverna läsa och recensera dem åt mig.

Med en så stor förstärkning av mangautbudet så växte de ur serietrågen. Jag möblerade om lite grann och biblioteket kan nu stoltsera med en egen mangaavdelning där även dessa serier får plats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *