Verkligheten

Verkligheten

Titel: Verkligheten
Författare: John Ajvide Lindqvist
Ordfronts förlag, 157 s
Passar för 14+

“Hemma hos Hallbergs” är realityshowen som typ alla tittar på. Heidi Hallberg är den stora stjärnan i showen. Det är också hennes bonusdotter Alice och hennes man Totte som har en lång skådespelarkarriär bakom sig. Kamerateamet har flyttat in i det stora huset på Lidingö och familjen Hallberg lever sina liv via kamerorna. Det gäller att hitta content och när boken börjar ska precis en ny säsong spelas in. Heidi är sur, nej vansinnigt arg när någon har slängt hennes gamla kaffemugg eftersom den inte passade in i den noga uttänkta inredningen. Heidi ger sig inte, hon SKA ha tillbaka sin gamla mugg.

Detta är första tecknet på att Heidis liv skakar, kanske håller hela hon på att förlora greppet om verkligheten. För vad är egentligen verkligt när man lever sitt liv i kamerornas belysning och vet att varje kommentar och varje samtal kommer att få positiv eller negativ effekt på den stora tittarskaran.

Lindqvist har skrivit en berättelse som verkligen lyfter upp vår tids på många sätt galna värld. Berättelsen belyser vår verklighet med realityshower och influenserdyrkan. Lever vi ett liv som vi vill leva eller lever vi ett liv som inspireras av influencers och som ska passa in i våra eget socialamedieliv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *