Marias sommarboktips

Marias sommarboktips

Titel: Arvspelen - Hon har inget. De har allt. Låt spelen börja
Författare: Jennifer Lynn Barnes
Översättare: Ylva Stålmarck
Modernista förlag, 349 s
Passar 13+

Ibland råkar vi som skriver här på Biblioteksbubbel skriva om samma bok, så har det blivit idag. Här kommer alltså ytterligare ett tips om den mycket spännande första delen i serien Arvspelen. Det är en tjock bok på nästan 350 s, perfekt att ha som sommarbok.

Avery Grambs är en helt vanlig tjej. En helt vanlig men väldigt fattig tjej. Hennes mamma dog hastigt nyligen och hennes syster är tillsammans med fel kille så livet är rätt tufft. Avery försöker få ihop High school med extrajobb och utgifter. Ibland tvingas hon sova i bilen.

En dag blir Avery inkallad till rektorn. På rektorsexpeditionen sitter en ung välklädd man, Avery har aldrig träffat honom förut. Mannen, som heter Grayson Hawthorne, berättar att de försökt få tag på Avery under en tid. Mannens morfar, Tobias Hawthorne, har dött och han har nämnt Avery Grambs i sitt testament. Nu måste Avery komma och vara med på testamentsuppläsningen.

Avery har aldrig hört talas om Tobias Hawthorne.

Tobias Hawthorne är en av USA´s rikaste människor.

Avery åker till testamentsuppläsningen, men hon förstår ingenting. Varför skulle Tobias Hawthorne testamentera något till henne, Avery Grambs?

När testamentet läses upp kommer nästa chock, nästan hela förmögenheten är testamenterade till Avery. Nu är plötsligt Avery stenrik men fast i en släktfejd bland släktingar som inte skyr några medel för att komma åt pengarna och makten som kommer med dem.

Hon har inget. De har allt. Låt spelen börja är första delen i serien Arvspelen skriven av Jennifer Lynn Barnes. Andra delen kommer på svenska i augusti.

Detta är en riktigt spännande äventyrsberättelse, perfekt som sommarläsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *