Mästaren

Mästaren

Titel: Mästaren
Författare: Magnus Nordin
Bergs förlag
uHc, 295 s

Magnus Nordin är en oerhört produktiv författare, hans böcker i serien Varelserna och Röd Zon läses mycket bland tonåringarna. Fär att inte tala om den spännande boken Midsommarmorden som kom för några år sedan.

Nu är precis en ny bok ute, Mästaren. Nordin är tillbaka på Gotland (här utspelar sig många av hans böcker). Sextonårige Alex är placerad på Gotland över sommaren i ett försök att styra upp sitt struliga liv. Han har bestämt sig för att han ska sköta sig och plugga upp matten så att han kan återvända till Stockholm och gymnasiet till hösten.

Han bor hos en gråhårig “tant”, Emmy, i en liten by på den gotländska landsbygden. I byn finns några hus och en kyrka. Kyrkan blir central i berättelsen, redan första kvällen ser Alex, från sitt sovrumsfönster, en liten tjej promenera in på kyrkogården. Inte så konstigt kanske om det inte varit för att tjejen har en get i koppel bredvid sig! Först tror Alex att det är en hund tjejen har med sig men efter att ha tittat ut genom fönstret ett tag är han helt säker på att det är en get i kopplet. Skumt!

Alex får höra om Rasmus, killen som bott hos Emmy före honom. Men vad hände egentligen med Rasmus, var blev han av? Det är en av många frågor som Alex får att fundera på under sin vistelse hos Emmy.

Mästaren är en mycket spännande berättelse med övernaturliga inslag som kommer att läsas och gillas av tonåringarna. Det är många som tycker om denna typen av berättelser. Jag har redan fått beställa hit fler exemplar av boken efter att ha tipsat ungdomar om den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.